ZP schudt concurrent van zich af

Bennekom1 – Zeven Pionnen1  3 – 5

Met een ruime 5 – 3 overwinning heeft het eerste team van De Zeven Pionnen een geduchte concurrent van zich afgeschud. Tegenstander Bennekom bleek in eigen huis niet opgewassen tegen een sterk opererend Eper team. De zege kwam tot stand door zes remises en twee overwinningen.

Sander Wissink en David Hovannesian wonnen hun partijen en waren daarmee verantwoordelijk voor de Eper overwinning. Sander kreeg een sterke tegenstander tegenover zich, maar kon hem toch verschalken. Sander heeft tot op heden al zijn partijen gewonnen en heeft een toernooiprestatierating opgebouwd waar een internationaal schaakmeester jaloers op zou worden. David speelde eveneens een uitstekende partij en stelde in Bennekom de overwinning veilig. De enig overgebleven partij van Dries Elskamp kon daarmee met gerust hart remise worden gegeven. Daarmee kreeg Dries veel te weinig. Hij stond gewonnen, maar gaf in het eindspel na een blunder zijn tegenstander toch nog wat kansen.
Ook de overige partijen eindigden in remise. Die kwamen op naam van Luuk de Ruijter, Guido de Romph, Henk Abels, Bartelo Oegema en Dirk van der Maarel.

Na twee wedstrijden staan de Epenaren nog zonder puntverlies fier bovenaan de ranglijst. Er zijn echter nog vijf wedstrijden te spelen, maar Bennekom gold op papier als een van de sterkste ploegen in de eerste klasse C. De volgende wedstrijd is eind november in de Eper Gemeentewoning tegen het eveneens niet malse Apeldoorn2.

 

Laat een reactie achter