ZP voldoet sportieve plicht

Zutphen3 – Zeven Pionnen1 0,5 – 5,5

Ook de laatste en voor de Eper schakers van geen belang meer zijnde wedstrijd tegen Zutphen3 is met grote en duidelijke cijfers gewonnen. De Zutphenaren mochten een half bordpuntje mee naar huis nemen. De Epenaren waren voor de laatste ronde al zeker van het kampioenschap, maar moesten natuurlijk nog wel hun sportieve plicht verrichten. Voor de 5 mannen en 1 vrouw uit Zutphen stond nog wel het een en ander op het spel. Het team stond gelijk met Ons Genoegen onderaan en moest vrezen voor degradatie. Zelfs met slechts een half bordpuntje lukte het de Zutphenaren degradatie naar de vierde klas te ontlopen. Ons Genoegen verloor ook met dikke cijfers van Meppel en moet het volgend seizoen een klasse lager proberen.

Tijdens de gezamenlijke slotronde in Voorst wonnen Sander Wissink, Hans de Goede, Rein Schuring, Berry van der Wee en Dirk van der Maarel hun partij. Alleen Andries Elskamp ondervond taaie tegenstand en kon niet door de verdediging  van zijn tegenstander komen: remise derhalve. Het team uit Epe kreeg van de organiserende vereniging Voorst een kampioensschaal overhandigd. Het was een leuk gebaar van Voorst. Hans de Goede ontving een blik met versnaperingen voor de beste score in poule 3B afgelopen seizoen. Hans scoorde 4,5 punten uit 5 partijen. Dat is heel netjes.

Op de site van de Voorster schaakvereniging staan overigens hele mooie foto’s van de laatste ronde: www.voorsterschaakclub.nl

Het tweede team van De Zeven Pionnen speelt vanavond, dinsdag 4 april, de slotronde in poule 3A in de Jumbozaal van de EGW aan de Stationsstraat.

1 Comment

Laat een reactie achter