Zwaar bevochten puntendeling tegen ASV

De Zeven Pionnen1 – ASV3  4 – 4

We dachten de kampioenvlag al te kunnen hijsen, maar ASV3 uit Arnhem wilde niet heel erg meewerken. De thuiswedstrijd voor de Epenaren eindigde in een 4 – 4 gelijke stand. Daarmee is de titel nog niet helemaal zeker. ASV3 kan ons niet meer inhalen, maar OenO1 uit Kampen kan dat wel. Zij staan, wanneer ze de wedstrijd tegen Apeldoorn2 winnen, twee punten achter. Er is nog één (gezamenlijke) wedstrijd te spelen en wel op dinsdag 11 april in onze eigen Eper Gemeentewoning.

Het werd een moeizame avond voor de Eper schakers. Uiteindelijk mochten we blij zijn met een remise. Luuk de Ruijter won weliswaar zijn partij, maar Sander Wissink zag zijn tegenstander goed terugkomen en werd verrast door een venijnige combinatie. Het werd uiteindelijk remise en dat betekende het eerst halve puntverlies voor Sander. Bartelo Oegema en Hans de Goede konden het niet bolwerken en verloren. Hans vergiste zich, verloor tempo’s en dacht met agressief spel het evenwicht te herstellen. Zijn vrouwelijke tegenstander gaf geen krimp en won gedecideerd. Henk Abels speelde remise, zoals hij dat de laatste tijd en dit seizoen vaker doet.
Dries Elskamp en Guido de Romph wonnen en brachten de stand daarmee op 4 – 3 in het voordeel van De Zeven Pionnen. Voor Guido was dat een opluchting. Hij stond naar eigen zeggen niet best, maar vocht door en kon op het laatst zijn tegenstander mat zetten. Dries speelde wel een degelijke partij en net op moment dat hij wilde oogsten, verrekende hij zich. Gelukkig was het evenwicht niet echt verbroken en kon hij doorvechten tot een mooie zege. Hij had wel de op papier zwakste tegenstander.
Dan resteerde alleen nog de partij van Dirk van der Maarel. Daar is een heel boekwerk over te schrijven. Dirk stond veel beter, zo niet gewonnen, maar werd zoals hij zei, uit zijn concentratie gehaald door zijn tegenstander. Dirk vergat te noteren en zijn tegenstander maakte daar terecht opmerkingen over. Uiteindelijk werd er na wat heen en weer gepraat verder gespeeld en …… Dirk verloor alsnog de partij. Dat is jammer, maar als schaker moet je toch in de eerste plaats niet uit je concentratie laten halen. Je moet je tegenstander die gelegenheid gewoon niet geven. Overigens, het was wel een heel goede tegenstander; qua rating veel beter dan Dirk.

De laatste wedstrijd van het seizoen in de SOS Netstand competitie is dinsdag 11 april tegen De Cirkel1 uit Ede.

Laat een reactie achter