9 uit 18 in Voorst

Nee, we hebben geen 18 partijen gespeeld in Voorst. Wel hebben de drie deelnemers van De Zeven Pionnen elk 3 punten uit 6 partijen gescoord bij het toernooi van de Voorster Schaakclub. De wijze waarop verschilt zeer. Wim Dufoort won 3 maal en verloor ook driemaal. Helaas ook in de laatste ronde, anders had Wim als derde kunnen eindigen. Goed gedaan Wim!
Frans Voogt won eenmaal, verloor eenmaal en speelde viermaal remise (waarvan een bye). Wat daarover te zeggen? Gemiddeld zou ik zeggen, maar het kan beter Frans. Ook de laatste partij werd remise. Misschien had er iets meer ingezeten. Dan ikzelf. Tja, ben remisekoning geworden, zesmaal een halfje (waarvan één bye) en dan eindig je in de middenmoot. Die laatste partij had ik zeker moeten winnen, maar mijn tegenstander wilde maar niet opgeven en op het eind op zet zestig daaromtrent, maakt ik ook nog een blunder en kon meteen remise geven.
Toch, alle drie hebben zeker niet slecht gespeeld bij dit leuke toernooi. De volgende keer mag gespeeld worden in het dorpshuis van Voorst: meer ruimte en geen last meer van melige en schamperige voetbalgangers.

 

2 Comments

 • berry kasteel schreef:

  Dit toernooi wordt op de maandag avond gespeuld.
  Lijkt mij leuk om volgend jaar januari mee te doen.
  Klassiek tempo,heerlijk, om Magnus C.een beetje te treiteren.

 • Frans schreef:

  Hoe meer zielen hoe beter!
  Speeltempo is 1 uur en 40 min per partij + 10 seconden per zet.
  Dus een kwartier extra vergeleken met onze eigen interne competitie

  Vorig jaar nog derde in mijn groep, dit jaar kleurloos in de middenmoot.
  Het kan inderdaad beter Dries, we gaan volgend jaar weer ons best doen

Laat een reactie achter