coronacontrole

Ook wij ontkomen er niet aan: controle op corona. Binnensporten als darten, bridge, schaken, biljarten etc. zijn in principe vrijgesteld om iedereen op corona te controleren, maar dat kan anders zijn wanneer die sporten in horecagelegenheden, dorpshuizen etc. gespeeld worden. De Koninklijke Schaakbond heeft vandaag na aanleiding van overleg met het Ministerie nieuwe richtlijnen voor schaakverenigingen opgesteld, zie de site van de schaakbond. Wanneer kans bestaat op contact met andere gasten in die accommodaties, geen eigen ingang is en geen afgegrensde horecavoorzieningen, dan moeten wij ook iedereen controleren via de coronacheckapp. Dus controleren of iemand volledig gevaccineerd is, of een recent negatief testresultaat kan overhandigen dan wel kan aantonen dat iemand corona heeft gehad en antistoffen heeft aangemaakt. Vervelend of niet, wij moeten dus elk lid controleren. Gelukkig kan dat eenmalig. De hoop is dat iedereen daaraan meewerkt en niet meteen alle ruiten gaat ingooien.

Overigens heeft het bestuur een week geleden al besloten iedereen te controleren. Niet vanwege formele verplichtingen, maar in belang van elk lid. Per slot van rekening hebben wij rekening te houden met de gezondheid van iedereen en kan het een geruststellende gedachte zijn te weten dat iedereen gevaccineerd is. Als het goed is is deze week al begonnen met de controles. Daar blijft het niet bij. Als bestuur hebben we tevens afgesproken dat we elkaar voor begin en na afloop van een partij geen hand geven. Ook roepen we iedereen op zoveel mogelijk afstand te bewaren en zeker niet bij een ander bord en lid in de nek te hijgen, en het liefst helemaal niet te bemoeien met partijen van anderen.

Gasten moeten we eveneens controleren. Dat zijn dan schakers van andere verenigingen die bij ons in de SOS-competitie komen spelen. Op 5 oktober is dat Apeldoorn1.

Laat een reactie achter