Dik Koopmans (93) overleden

Ons oudste lid qua leeftijd en wat schaakjaren bij de Eper vereniging betreft, Dik Koopmans, is woensdag 13 november op 93-jarige leeftijd overleden. Hij sukkelde al enige jaren met zijn gezondheid en moest diverse malen in ziekenhuis en herstelcentrum opgenomen worden. Er zijn meer droevige berichten. Donderdag 7 november overleed Yolanda Kenter, levenspartner van ons lid Rogier den Uyl. Ze is inmiddels gecremeerd in Laren (Noord-Holland). Yolanda is 61-jaar geworden.

Met Dik Koopmans verliezen we een prominent en heel veelzijdig lid. Begin jaren zestig van de vorige eeuw maakte hij zijn opwachting bij De Zeven Pionnen.  Met uitzondering van enige schaakloze jaren is hij altijd lid van de vereniging gebleven. Hij maakte zich verdienstelijk als penningmeester en voorzitter en slaagde erin enige malen kampioen van de vereniging te worden. Zelfs op heel oude leeftijd viel het niet mee hem te verslaan. Tot vorig seizoen bezocht hij, wanneer het maar enigszins kon, de clubavonden. Hij genoot van het schaken.
In het leven van de familie Koopmans speelden natuur en muziek echter de hoofdrol. Dik speelde verdienstelijk viool bij Cerenova en aan de zijde van ons andere vroegere oudste lid Siebe Vervoort, in het operetteorkest. Dik was medeoprichter van Jonov (jeugdorkest Noordoost-Veluwe) en van een huiskamerorkest. Verder is Dik onder mee jarenlang voorzitter van de Eper afdeling van de PvdA geweest, bestuurslid van de IJsselacademie en vice-voorzitter van de landelijke KNNV (de Nederlandse Natuurhistorische Vereniging). In zijn laatste levensfase mocht Dik naast schaken graag schilderen, vooral aquarelleren.

Wie afscheid wil nemen van Dik Koopmans kan maandag 18 november van 19.00 – 19.30 uur terecht in het uitvaartcentrum aan de Stationsstraat 29 in Epe. Een dag later herdenkt de familie en genodigden hem om 14.00 uur in de aula van begraafplaats Norelbos, waarna de teraardebestelling volgt.

Laat een reactie achter