Drikus van Dragt overleden

Op 85-jarige leeftijd is plotseling overleden ons zeer gewaardeerde lid Drikus van Dragt. Hij is liefst ruim 58 jaar lid van de Eper schaakvereniging geweest. Dinsdag 25 november stonden de leden stil bij zijn heengaan en namen daarbij een minuut stilte in acht.

Van Dragt hield van dammen en schaken. Schaken was een van zijn passies. Hij had een sterke voorkeur voor paarden. Als het even mogelijk was ruilde hij een loper tegen een paard. Voor iedereen binnen de vereniging was hij een gevreesde en gerespecteerde tegenstander.

De vereniging heeft nooit een tevergeefs beroep op Van Dragt gedaan. Met hout kon hij de mooiste dingen maken. De twee houten dozen voor de klokken komen uit zijn handen. Hij was tevens vaste helper bij schoolschaak en het jaarlijkse rapidtoernooi. Bijna elke clubavond was hij een van de eerst aanwezigen, de laatste jaren samen met Rob Voois. Samen zetten ze dan al de tafels en stoelen klaar. Slechts zelden sloeg hij een clubavond over. Bovenal was hij een goede, aardige en sportief medelid van de schaakvereniging. We zullen hem missen. Het is een heel merkwaardig gevoel. Sommige leden horen nu eenmaal bij de vereniging en lijken het eeuwige leven te hebben. Drikus van Dragt was zo’n lid. De Zeven Pionnen zonder Drikus van Dragt is moeilijk voor te stellen.

 

 

Laat een reactie achter