Een nieuw seizoen? We gaan er voor!

Gaan we weer en mag het weer? Vooruit dan maar, we proberen het in ieder geval. En we zien wel als en wanneer het schip opnieuw strandt vanwege corona. Dinsdag 14 september is de eerste schaakbijeenkomst van het seizoen 2021 – 2022 in de Brinkzaal. We beginnen met een snelschaakavond en bedoeling is een week later met een reguliere interne competitie te beginnen. Wanneer alles meezit… etc.

Een eerste begin met snelschaak is vanwege omstandigheden. Rico Douma, onze wedstrijdleider, gaat Wapenveld en onze club verlaten en vertrekt naar Noord-Holland. Jammer voor De Zeven Pionnen, maar gelukkig voor hem. We wensen hem veel geluk, ook met een nieuwe relatie en partner. Zelf zei Rico tijdens de eerste (informele) vergaderbijeenkomst op 7 september, dat hij wedstrijdleider is geweest zonder ooit een wedstrijd geleid te hebben. Tja. Dus het bestuur beraadt zich over een nieuwe leider van de competitie en een nieuw indelingssysteem. Sander Wissink zal in ieder geval contact opnemen met Harry Logtenberg en proberen iets van de geheimen van het indelingsprogramma Sevilla onder de knie te krijgen. Bedoeling is via een laptop de nieuwe indelingen vlak voor begin van de competitieavonden door Sevilla te laten vaststellen. Streven is tevens alle bestuursleden te leren met Sevilla om te gaan, zodat altijd iemand aanwezig is om de paringen te organiseren. Nadere berichten volgen.

Verder… is Dries Elskamp toegetreden tot het bestuur. Intern zal een zetelwisseling plaatsvinden. Bedoeling is dat Dries wederom voorzitter wordt zodat Bartelo Oegema vanwege priv√©omstandigheden meer vrijheid van handelen heeft.
Het hoe en wat met de SOS-competitie is nog wat onduidelijk. De Zeven Pionnen heeft ingeschreven met twee teams. Tijdens de eerste bijeenkomst is al opgemerkt dat het waarschijnlijk moeilijk zal worden deze twee achttallen te bemannen. Komende weken proberen we van iedereen te weten te komen wie wel en wie geen externe-wedstrijden wil spelen. De indeling van de teams zijn al wel bekend.

Verder… is min of meer besloten dit jaar geen contributie te heffen, maar de kosten eenmalig uit de reserves te dekken. Per slot van rekening heeft het verenigingsseizoen ook bijna een jaar lang stilgelegen en zijn reserves aangelegd vanuit het oogmerk van calamiteiten en bijzondere omstandigheden. Medio januari, ijs en weder dienende, komt dan de volgende oproep voor het betalen van de contributie voor het jaar 2022.

Is het allemaal te optimistisch gedacht? Wie weet, maar we gaan er vanuit dat het verenigingsleven min of meer normaal kan worden voortgezet. Met de nodige beperkingen en regels natuurlijk. Het principe van anderhalve meter afstand blijft zoveel als mogelijk intact, behalve wanneer twee schakers tegenover elkaar zitten. Dat betekent ook: niet gluren bij de buren en andere partijen; wie klachten heeft blijft thuis; en geen handen geven voor en na een partij. Dat zijn basisafspraken waar iedereen zich alsjeblieft aan moet houden.

Tot 14 september, vanaf 19.45 uur. Nieuwe leden zijn welkom. Het liefst volledig gevaccineerd, maar ik heb begrepen dat je dat niet mag vragen.

Laat een reactie achter