Een nieuw seizoen

Dag heren schakers,

Langzaam maar zeker nadert een nieuw schaakseizoen: 2022 – 2023. De eerste dinsdag van september, de 6e dus, mogen we weer. Van 19.45 uur in kulturhus Eper Gemeentewoning. We hopen iedereen weer in goede gezondheid terug te zien, voor een hopelijk ononderbroken seizoen.

Wie de jaarvergadering heeft gemist: het penningmeesterschap is overgegaan van Sander Wissink naar Bartelo Oegema. Sander blijft lid van het bestuur. Voorts zijn we heel blij met de komst van David Hovannesian als wedstrijdleider. Het jaarlijkse schoolschaaktoernooi wordt georganiseerd door Jan van Garderen. Voorts hebben we als bestuur besloten medio november te bekijken of we ons rapidtoernooi opnieuw kunnen organiseren, liefst met hulp van Harry Logtenberg.

Voor de SOS-competitie zijn twee teams ingeschreven. Het eerste team (met 8 spelers) is opnieuw ingedeeld in poule 1C. Het tweede team is een zestal en is ingedeeld in poule 3C. Het is een conceptindeling en kan dus nog veranderen. Het wedstrijdprogramma volgt begin september. Zodra dat bekend is volgt een nieuwe mail zodat de wedstrijddata in de agenda’s gezet kunnen worden.

Voor de externe wedstrijden zijn achttien spelers beschikbaar, plus één lid die alleen in uiterste nood wil invallen. Gelukkig speelt clubkampioen Luuk de Ruijter opnieuw voor ons in de SOS-competitie en keert ook oud-clubkampioen Guido de Romph terug, vooralsnog enkel voor de externe wedstrijden. Jan van Garderen is teamleider van het tweede team en ondergetekende voor het eerste team.

Poule 1C:                                                    Poule 3C:

Apeldoorn2                                                Apeldoorn4

Apeldoorn3                                                ZZS!2

OenO1                                                        DSG Pallas2

Bennekom1                                                Zeven Pionnen2

Cirkel1                                                         OenO2

ASV3                                                           SV Het Zwartewater1

Pegasus1                                                     Denk en Zet/NGKZ2

                                                                    Pegasus2

Het tweede team heeft dus 8 tegenstanders; het eerste 7. Het is dus vooralsnog niet gelukt allemaal poules met tien teams te formeren. Daarvoor is het aantal aanmeldingen te gering. Wij hebben ons tevens aangemeld voor het organiseren van de laatste gezamenlijke slotronde.

Voorts hebben we ons aangemeld voor de actie RaboClubSupport. In het verleden is deze actie altijd goed geweest voor ongeveer 150 tot 180 euro per seizoen. Volgens de penningmeester staat dat gelijk aan circa 5 euro contributie per lid. Niet onbelangrijk dus. Op de website van de Rabobank staan de criteria. Ieder lid van de Rabobank kan stemmen op een vereniging naar keuze en die stemmen leveren geld op. Je moet wel lid zijn van de bank om te kunnen stemmen en dat kost dan weer niets. Stemmen kan vanaf 5 september tot 28 september.

Namens het bestuur: iedereen tot ziens op dinsdag 6 september in de Eper Gemeentewoning.

Dries Elskamp, voorzitter

Laat een reactie achter