Eerste nederlaag voor tweede team ZP

Pegasus2 – De Zeven Pionnen2 – 4 -2

Op 29 november speelde het 2e van ons de vierde bondswedstrijd. De eerste drie wedstrijden werden door het tweede team gewonnen. Dan moet je oppassen voor opportunisme. Tegen het tweede van Pegasus moesten we erkennen dat zij sterker waren dan ons en verloren wij de wedstrijd met 4 – 2

Frans Voogt speelde met wit tegen Herman Schreurs. In een Konings Indische partij wist Frans met degelijk spel zijn tegenstander positioneel terug te dringen. De eerste overwinning was voor ons binnen.
Wouter Beerthuis leek een steeds wat betere stelling te krijgen, maar… ondanks dat hij de d-lijn in handen kreeg, ging het er steeds somberder uitzien en moest hij zijn meerdere in zijn tegenstander erkennen.
Chris Kruse speelde met zwart en speelde de Siciliaanse opening, maar in het middenspel stond hij wat gedrongen en kreeg zijn tegenstander meer velden in handen. Het resulteerde in verlies.
Jan Flierman kwam in de verdrukking doordat er op zijn dame werd gejaagd. Op een gegeven moment wist zijn tegenstander met Tf1 op f7 de stelling voor Jan te verzwakken. Jan kon dat niet meer pareren.
Ook Herman Schutte kreeg het steeds moeilijker en was het alle hens aan dek. En ook hier verlies van de partij.
De laatste partij was van Harry Logtenberg met wit tegen Leo Stortelder. Harry wist zijn tegenstander in het nauw te drukken en kreeg zodoende meer velden in handen. Harry wist het tweede punt binnen te halen.

Uit je verlies moet je je winst halen. Dus … voor de volgende wedstrijd hebben wij een les geleerd.
De kansen op het kampioenschap in 3C zijn nog steeds aanwezig!

 

Laat een reactie achter