Fors verlies tegen Ermelo

VSG1 – De Zeven Pionnen1 6 – 2

Tegen het Veluws Schaakgenootschap uit en in Ermelo heeft het eerste team van de Eper schakers een forse 6 – 2 nederlaag te slikken gekregen. Dat verlies was geflatteerd, maar dat is natuurlijk een schrale troost. Vooral Luuk de Ruijter en Hans de Goede gaven goede tot gewonnen stellingen uit handen. Luuk bereikte niet meer dan remise, maar Hans moest zich uiteindelijk nog gewonnen geven. Kortom, het zat het eerste team niet mee in Ermelo.

De meest spectaculaire partij kwam overigens op naam van Sander Wissink. Tot de laatste minuten en seconden werd er doorgespeeld en dat leverde een even enerverend als vermakelijk schouwspel op. Lange tijd leek Sander aan de winnende hand, maar gaf onderweg een stuk weg. Later werd dat zelfs een volle toren. Sander kreeg er wel een aanval voor terug, won materiaal en leek in de aanval te gaan winnen. Het eindigde in een bloedstollend tijdnoodduel, met steeds wisselende kansen. Uiteindelijk werd het remise door eeuwig schaak, waardoor de eindstand op 6 – 2 kwam.

De overige punten aan Eper zijde kwamen op naam van Andries Elskamp en Bartelo Oegema, die beide remise speelden. Met de puntendeling van Luuk de Ruijter is de eindstand daarmee verklaard. Bartelo en Andries konden bogen op kleine voordeeltjes, maar dit bleek niet voldoende voor de winst. Behalve Hans de Goede moesten ook Henk Abels, Dirk van der Maarel en Rogier den Uyl zich gewonnen geven.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg zijn de Epenaren met 3 punten uit 4 wedstrijden afgedaald tot de onderste middenmoot. Er moeten nog enkele punten bij elkaar gespeeld worden om het hoofdklasserschap veilig te stellen.

Laat een reactie achter