Ook tweede team Zeven Pionnen kampioen

ZZS!2 – Zeven Pionnen2  2,5 – 3,5

Na de titelwinst van het eerste team is ook het tweede team van De Zeven Pionnen kampioen geworden. In poule 3c eindigde het team met 14 punten uit 8 wedstrijden bovenaan. De laatste wedstrijd, de slotronde bij Pegasus in Zwolle, tegen ZZS!2 werd met 3,5 tegen 2,5 gewonnen. De winstpartijen kwamen op naam van Rein Schuring en Wouter Beerthuis. Herman Schutte, Chris Kruse en Frans Voogt speelden remise. Harry Logtenberg moest zich gewonnen geven.
Het team verloor alleen van Pegasus2 en won verder alle wedstrijden. Volgend seizoen mag het tweede team uitkomen in de tweede klasse, waarin het enige jaren geleden ook al speelde.

Het Eper team dat in Zwolle kampioen is geworden. Met vlnr. Harry Logtenberg, Herman Schutte, Frans Voogt, Chris Kruse, Jan van Garderen, Wouter Beerthuis en Rein Schuring.

door Jan van Garderen

De eerste overwinning was voor Rein Schuring. Hij speelde tegen een wat merkwaardige tegenstander. Rein stond op een gegeven moment een loper en 4 pionnen voor. Het zag er allerbelabberst uit voor zijn tegenstander. En je begrijpt dan niet dat zo’n speler dan niet opgeeft. Uiteindelijk kon hij niet onder het verlies uit, al hoopte hij op een remise door pat. Klinkklare onzin. Het werd 1-0 voor ons.

De tweede overwinning kwam op naam van Wouter Beerthuis aan bord 6. Wouter kwam een stuk voor te staan en met een prachtige aanval. Met zijn paard wist hij ook nog een toren te winnen. Tja …het zag er voor zijn tegenstander hopeloos uit en gaf op: 2-0 voor ons. We hadden nog een punt nodig om kampioen te worden. Uit het resultaat van O en O bleek dat we aan een halve punt voldoende hadden.
De partij van Herman Schutte was een hele boeiende. Herman speelde aanvallend en veroorzaakte steeds meer druk op met name veld f7, maar… zijn tegenstandster wist verdedigend steeds te kunnen pareren. Sterk aanvalsspel tegenover sterk verdedigingsspel. Uiteindelijk werd besloten tot remise. Daarmee kwam de stand op 2,5-0,5.

Chris speelde een sterke partij en stond gewonnen, maar hij wist dat nog een half punt voldoende zou zijn voor het kampioenschap. De stand kwam op 3-1 te staan in ons voordeel. Op het eerste bord speelde met wit Harry Logtenberg. Harry ging heel gauw in de aanval en kwam steeds sterker te staan. Op een gegeven moment had hij een gewonnen stelling, maar…. een gewonnen stelling betekent nog niet gelijk dat je wint. Maar… zoals Harry zei, begon hij zijn eigen tegenstander te worden en zijn tegenstander profiteerde daar ten volle van. Het resulteerde in een nederlaag. De stand werd daardoor 3-2 in ons voordeel

Frans Voogt aan het tweede bord had een zware kluif aan zijn tegenstander en moest voortdurend alert zijn. Het eindspel eindigde in twee ongelijke lopers en er was voor beiden geen mogelijkheid om nog te winnen. De partij eindigde in remise. En daarmee werd het toch nog 3,5 -2,5 voor ons en waren we definitief kampioen van poule 3C.

We moesten nog wachten op de prijsuitreiking omdat ergens anders een spannende partij bezig was, en die eindige in remise. Toen mocht ik namens ons team de prijs in ontvangst nemen. En werden we op de foto gezet. De maker van de foto zal hem per mail naar mij sturen. Uiteraard mail ik dit door. We hadden niet alleen een goed team, maar ook een prettig en gezellig team. Leuk om daarvan teamleider te mogen zijn.

De eindstand na ronde 9 slotronde Pegasus
Team MP BP 1 2 3 4 5 6 7 8 9
14 33.5 4 5 2
2. O&O 2
12 32.5 5 5 6
9 23.5 ½ 3 3 3
8 24.5 2 3 4 2 3
5. ZZS! 2
8 24 3 3
8 21.5 1 1 2 5 4
7 21.5 4 4 3 1 4
8. MSV 1
6 23.5 1 3 3 2 5
0 11.5 ½ 0 2 1

De persoonlijke resultaten

Laat een reactie achter