Osbo persoonlijk kampioenschap

Rond de vijftig deelnemers telt het persoonlijk kampioenschap van de Osbo. Bijna al die vijftig schaakten zaterdag 30 september voor de eerste twee ronden in Deventer. Als Zeven Pionnen zijn we aardig vertegenwoordigd met twee spelers in de A-groep en twee in de B-groep. Na een lange schaakdag was het resultaat niet om over naar huis te schrijven: 2,5 punten uit 8 partijen. Maar als pleister op de wonde: we hebben genoten op het pontje bij Olst/Welsum en de rit langs de IJssel.

Guido de Romph haalde 1 punt. De eerste wedstrijd verloor hij naar eigen zeggen kansloos, maar de tweede won hij. Van een dame nog wel. Dries Elskamp verloor de eerste partij wat knullig. Hij stond bijna de hele partij iets beter, maar offerde in het eindspel een loper waar dat niet kon. De tweede partij ging kansloos verloren, na een mislukt openingsexperiment.
Frans Voogt deed het in de B-groep heel aardig. De eerste partij eindigde in remise en de tweede partij won Frans op indrukwekkende wijze. 1,5 punt uit 2, dat is niet verkeerd. Wim Dufoorte speelde eveneens in de B-groep en had zeker een half punt moeten hebben. Zijn tegenstander in de eerste ronde bood remise aan. Wim weigerde en verloor ook nog. De tweede partij kende een heel apart verloop. Wim verloor in het eindspel van loper tegen paard plus pion. Het paard blokkeerde uiteindelijk de lijn van de loper en daardoor kon de pion promoveren.

Goed, dan maar in de volgende twee ronden medio november in Apeldoorn. Daarna volgen nog twee schaakpartijen in Voorst. In totaal zes partijen dus bij drie locaties, allemaal volgens normaal tempo.

Laat een reactie achter