Simultaan als sluitstuk seizoen 2012-2013

Het schaakseizoen 2012-2013 is traditiegetrouw afgesloten met een simultaan. Clubkampioen Guido de Romph heeft het opgenomen tegen veertien tegenstanders. Drie spelersĀ  hebben hem een punt afhandig gemaakt: Drikus van Dragt, Harry Logtenberg en Hans de Goede. De jeugdige Frank Tiemens kreeg een remise in de schoot geworpen door een patwending. Misschien was het ook wel een cadeautje van Guido.

Behalve een simultaan werden ook de bekers uitgereikt. Guido nam er liefst drie mee naar huis: de wisselbeker voor het kampioenschap, de grote beker voor de rapidtitel en de beker voor het snelschaakkampioenschap. Het zijn de eerste titels voor Guido in Epe, maar hij schaakt dan ook nog maar een jaar bij De Zeven Pionnen.

MNR06705

Guido de Romph maakt zijn rondjes langs veertien tegenstanders. Het was een zware klus, maar zijn score van 10,5 punten mag er zijn. (foto Marcel Rodewijk)

Winnaar bij de jeugd werd opnieuw Dennie de Wilde. Het is voor de derde achtereenvolgende maal dat hij dit presteert. De kleine beker ging naar Dik Koopmans. Drikus van Dragt won de kleine ladder en Hans Busman ontving progressiebeker. Hij boekte afgelopen seizoen de meest vooruitgang in de eindstand van de onderlinge competitie. Behalve een beker kregen de winnaars ook een fles wijn. Een fles wijn was er ook voor Hans de Goede en Harry Logtenberg. Hans eindigde samen met Guido bovenaan bij het rapidkampioenschap en Harry eindigde gelijk met Dik Koopmans in de strijd om de kleine beker.

Laat een reactie achter