Geslaagd rapid-toernooi in Epe !

Wat is dat? Stiekem een toernooi in Epe georganiseerd? Nee hoor. Het is een verslag van ons rapidtoernooi uit 2020. Ik kwam het toevallig tegen op de site van de Eerbeekse Schaakclub. Laat dat nu ook toevallig de club zijn waar ik een aantal jaren (begin jaren tachtig van de vorige eeuw) heb geschaakt. Zelfs een keer clubkampioen geworden. Vier leden van de Eerbeekse Schaakclub speelden in 2020 mee in ons laatste rapidtoernooi. Corona was toen nog een buitenlandse aangelegenheid, maar enkele schakers weigerden al de tegenstander een hand te geven. Het is een aardig verslag. Dat wil zeggen: aardig voor ons als club en voor de organisatoren. De spelers uit Eerbeek kende ik niet. Het zijn allemaal nieuwe namen voor mij. De tijd vliegt voorbij. Wellicht is het een opmaat voor een volgend rapidtoernooi van De Zeven Pionnen eind februari 2023. Ik heb de laatste zaterdag van februari al vastgelegd (een optie genomen) bij kulturhus Eper Gemeentewoning. Het zou mooi zijn als die toernooitraditie in ere wordt hersteld.

Dan hieronder het verslag van Eerbeek:

In Epe werd gestreden in 3 groepen van ongeveer gelijke sterkte over 7 ronden volgens het Zwitserse systeem met 20 minuten op de klok. Aanvang 1e ronde 10.00 uur in het Kulturhus aan de Stationsstraat 25.

Motto van deze dag -met aanstekelijke humor geleid door de wedstrijdleider ter plaatse- was :

Spanning, strijd, ontlading en vooral schaakplezier!

Er werd op alle borden fel gestreden met wisselende resultaten.

Peter had zichzelf in groep 3 aangemeld (vraag is : wilde hij de andere 3 leden van de club – die zaten in groep 2 – ontlopen? ). Het was zijn eerste toernooi en hij maakte een prima debuut !

De deelnemers uit Eerbeek scoorden als volgt :

Peter Bette : 3,5 punt uit 7 partijen

Wim Geurink : 3 “ “ “ “

Gerrit Nikkels : 3 “ “ “ “

Ed v. d. Griendt : 1 “ “ “ “ (nogal teleurstellend ! )

In de laatste ronde troffen Wim en Ed elkaar ; deze partij werd door Wim gewonnen.

De eindstanden worden binnenkort vermeld op www.de7pionnen.nl

Rond 16.30 uur was de prijsuitreiking en ontving iedere deelnemer een prijsje in natura zoals een flesje wijn, een rookworst, iets lekkers of een schaakboek.

We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde schaak dag !

Een goed georganiseerd toernooi (dat wisten sommigen van ons al van voorgaande edities), mooie zaal en scherp geprijsde consumpties.

De conclusie was dan ook : dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Laat een reactie achter