Tweede ronde Osbo-kampioenschap

Ook in de tweede ronde van het persoonlijk kampioenschap van de Osbo hebben de Eper schakers geen potten kunnen breken. Nou ja, Epe? De een komt uit Heerde, de ander uit ’t Harde, de derde half uit Epe en de vierde is inderdaad een Epenaar. De Zeven Pionnen is de bindende factor. Laten we beginnen met Frans Voogt. Hij scoorde in de eerste ronde anderhalf punt en vormde dus het vlaggenschip en uithangbord van de vereniging.

Op de foto is Frans in actie tegen Henri Jansen van de Schaakclub Voorst. Frans ging met zijn dame op avontuur en verloor de tweede partij. De eerste eindigde in remise. Dus, na twee ronden en vier partijen staat Frans met 2 uit 4 in de middenmoot. Zeker niet slecht.

Guido de Romph scoorde 1 uit 2 in de eerste ronde en kon daar zaterdag slechts een remise aan toevoegen. Het wilde zaterdag allemaal niet erg vlotten en lukken.

Na zaterdag heeft Guido anderhalf punt uit twee gespeelde wedstrijden en dat kan beter. In de derde ronde dan maar.

De overige twee spelers scoorden 0,0 punten in de eerste editie in Deventer. In Apeldoorn aan de Sleutelbloemstaat ging het beter. Wim Dufoort (zonder e, zoals abusievelijk in onze ledenlijst) won zijn eerste partij, maar verloor de tweede. Toch, hij staat op het scorebord.

Hoezeer winst en verlies dicht bij elkaar kunnen liggen en van één, enkele zet afhankelijk kan zijn, ondervond Wim in de twee partij. Zijn ene loper ging naar het verkeerde veld en daarna kon hij de aanval van zijn tegenstander niet meer pareren.

De vierde speler, dat ben ik. Ook 0,0 in de eerste ronde, maar nu anderhalf in de tweede. Dat hadden twee punten moeten zijn. De eerste partij verliep moeizaam en mijn tegenstander verzuimde het af te maken. Daarna lonkte het volle punt, maar uiteindelijk moest ik vanwege eeuwig schaak in remise berusten. De tweede partij was een bijzondere, tegen een mooie dame, waar eerder Guido van had gewonnen. Na 10 zetten gaf ze het op, balend van haar openingskeuze en enkele mindere zetten. Het kostte haar inderdaad enkele pionnen, maar sneu is het natuurlijk wel. Zo wil je eigenlijk niet winnen. Maar, met anderhalf uit twee zijn er weer mogelijkheden om in ieder geval bij de derde ronde in Voorst op een vijftig procent score te komen.

 

 

1 Comment

Laat een reactie achter