Tweede team verslaat Denk en Zet

Denk en Zet Hattem2 – De Zeven Pionnen2 0,5 – 5,5

door Jan van Garderen

Wat opviel was dat wij van de Zeven Pionnen enorm goed in de tijd zaten en veel spelers van Denk en Zet steeds meer in tijdnood kwamen. Op bord 6 speelde Wouter Beerthuis met zwart de Siciliaanse opening. Wouter nam heel snel het initiatief via een aanval op de damevleugel van zijn tegenstander. Zijn aanval was zo sterk dat de speler van Denk en Zet steeds moeilijker de aanval van Wouter kon pareren. En binnen 17 zetten gaf hij op en was het eerste punt voor ons binnen.

Op bord 1 speelde Zeco Ugljanin en hij bracht zijn tegenstander in de verdrukking, zodat Ugljanin steeds meer velden bezat. Op een systematische manier zorgde Ugljanin voor de tweede overwinning. Inmiddels stond het 2-0 in ons voordeel.
In de partij van Harry Logtenberg speelde de pion op d4 een cruciale rol. De druk van Harry op d4 werd groter en groter en zijn tegenstander vocht voor het behoud van de pion. Zodanig dat Harry het initiatief bezat met een duidelijke gunstige tijd in zijn voordeel. De c-lijn was op een gegeven moment helemaal in handen van Harry en dit leidde uiteindelijk tot de overwinning.
Rein Schuring viel op het vierde bord in voor Chris Kruse. Geleidelijk werd de stelling van Rein sterker en sterker, al moest hij op gegeven moment in de gaten houden dat zijn torens niet verbonden waren, totdat hij zijn loper verplaatste en zijn torens sterker en actiever werden. Op een gegeven moment had Rein materieel voordeel plus een betere tijd op de klok. Rein had ook nog een vrijpion op de a-lijn die kon promoveren. En zo kwam de vierde winst binnen. Dus 4-0.

De partij van Herman Schutte ging in het begin gelijk op, maar hij beschikte al snel over een betere stelling en geleidelijk resulteerde dit in een betere stand voor Herman en materieel voordeel. En dus was het wachten dat zijn tegenstander op ging geven. Er was geen ontkomen meer aan voor de speler van Denk en Zet. De vijfde overwinning was daarmee een feit. Dus 5 – 0 !

Een zeer spannende partij was die van Frans Voogt. Hij speelde tegen de sterkste speler van het team van Denk en Zet, met een behoorlijke rating. De partij ging gelijk op. Dan weer had Frans het initiatief en dan weer zijn tegenstander. Op een gegeven moment vroeg Frans aan mij wat de stand was: 5 – 0 en Frans wist dat remise een prima resultaat was.

Met deze uitslag staat het tweede team weer bovenaan de ranglijst met twee punten voorsprong op de vervolgers. Op 11 april spelen wij thuis tegen SV Het Zwartewater1. Een belangrijke wedstrijd tegen een tegenstander die ook nog kans heeft op het kampioenschap en/of promotie. Er zijn in poule 3C nog vijf teams die in de race zijn voor de titel.

De stand in poule 3C:

Ronde 1 · Ronde 2 · Ronde 3 · Ronde 4 · Ronde 5 · Ronde 6 · Ronde 7 · Ronde 8 · Ronde 9 Slotronde Pegasus

Team MP BP 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 24.5 5 4 2
2. O&O 2
8 24 5 6
8 20 3 3
8 18.5 1 5 4
5. ZZS! 2
7 18.5 3
6 20.5 2 3 2 3
6 16 4 1 4 4
8. MSV 1
3 15.5 1 2 3
0 10.5 ½ 0 2

Laat een reactie achter