Tweede winst tweede team

Door Jan van Garderen

Het tweede schaakteam van De Zeven Pionnen heeft ook de tweede wedstrijd in SOS-verband in winst omgezet. In Deventer werd Pallas2 met 4 – 2 verslagen. Dat is een mooie opsteker voor het team en de spelers.

De eerste overwinning was voor Zeko Ugljanin. Met een steeds groter wordend materieel overwicht en meer ruimte moest zijn tegenstander in Zeko zijn meerdere erkennen.
De tweede overwinning was voor Herman Schutte. Systematisch drong Herman zijn tegenstander in de verdrukking. Dankzij Herman kwamen we op een 2-0 voorsprong.
Zelf verloor ik door te passief en te verdedigend spel, waardoor ik steeds minder lucht in mijn stelling en mijn tegenstander geleidelijk meer velden in handen kreeg.
Chris Kroese haalde het derde punt binnen door prachtig positiespel. Vakkundig wist hij zijn gewonnen stelling in winst om te zetten. De tussenstand was toen 3-1.
Harry Logtenberg speelde een prachtige partij en wist zijn tegenstander en de partij met dwangzetten te dicteren. Hij verzwakte daarmee de positie van zijn tegenstander. Het betekende daarna 4-1 voor ons.
De laatste partij van Frans Voogt was spannend. Zijn tegenstander had een pion voorsprong, maar Frans wist goed te verdedigen. Maar uiteindelijk werd hem dit toch fataal. Jammer.

Wij kunnen als team terugkijken op een mooie schaakavond en de tweede overwinning is binnen.

De individuele uitslagen:
Paul Peters – Zeko Ugljanin 0-1
Eric Goedhart – Harry Logtenberg 0-1
Gerrit Smit – Frans Voogt 1-0
Koen Wansink – Chris Kroeze 0-1
Simon Kok – Herman Schutte 0-1
Harmske Luyting- Jan van Garderen 1-0

Laat een reactie achter