Winst met een bijsmaak

Eindelijk is de wedstrijd Zeven Pionnen tegen Zutphen2 in de Eper Gemeentewoning gespeeld. Het is een duel dat vorig jaar is afgelast wegens corona. Het heeft erg veel moeite gekost deze wedstrijd op de agenda en dus gespeeld te krijgen. Herhaalde malen is Zutphen2 benaderd, maar zij zagen geen kans een volledig team op de been te krijgen. Uiteindelijk is de wedstrijd eind april gespeeld, maar slechts met vier spelers van Zutphen. Dat is jammer. Vier Eper spelers moesten daardoor werkeloos toekijken. Bovendien is maar zeer de vraag of de uitslag de krachtsverhoudingen goed weergeeft. Het is een zege met een bijsmaak, met name vanwege corona.

Met 4 reglementaire overwinningen en goede zeges van Bartelo Oegema en Henk Abels en een remise van Wouter Beerthuis is de einduitslag 6,5 tegen 1,5 geworden. In het voordeel van de Epenaren dus, die zich daarmee veilig mogen wanen in de eerste klasse C. Alleen Zeko Ugljanin moest zich na lange strijd gewonnen geven.

De externe competitie is nog niet ten einde. Donderdag 12 mei volgt de laatste gezamenlijke ronde in Zwolle. De Epenaren nemen het dan op tegen ESV uit Ede, een sterke tegenstander. Het is overigens twijfelachtig of het Eper team dan volledig en dus met 8 spelers aan de start kan verschijnen. Het afgelopen, nogal chaotisch verlopen seizoen, heeft ook in het teken gestaan van een zoektocht naar spelers en invallers. Zoals Zutphen2 geen team op de dinsdag op de been kon krijgen, zo kampten de Epenaren met hetzelfde probleem op andere dagen dan de dinsdag.

Het is hopen op een normaal seizoen, waarbij elke wedstrijd gewoon gespeeld kan worden.

Laat een reactie achter