ZP incasseert eerste puntverlies

Apeldoorn3 – De Zeven Pionnen1 4 – 4

Onverwacht heeft het eerste schaakteam van De Zeven Pionnen een punt laten liggen tegen het derde team van Apeldoorn. Waar het tweede team eerder in deze competitie met duidelijke cijfers werd verslagen, moesten de Epenaren tegen het zwakker geachte derde team een punt inleveren. Het duel in Apeldoorn eindigde in 4 – 4 en dat was voor de Apeldoorners volkomen verdiend.

Zowel Luuk de Ruijter als Sander Wissink wonnen hun partij. Sander speelde zelfs een heel spectaculaire en goede partij, waarbij hij niet schroomde pionnen te offeren. Sander is de enige speler aan Eper zijde die al zijn partijen heeft gewonnen. Met deze twee zeges was de koek voor de Epenaren ook op. Dries Elskamp en Henk Abels schreven al in een vroegtijdig stadium een remise bij. Ook David Hovannesian speelde remise. Eenzelfde resultaat leek Rein Schuring te behalen. Rein stond lange tijd zelfs ietwat beter, maar kwam na vele uren spelen in zetdwang en verloor. Ook Dirk van der Maarel moest zich gewonnen geven.

Met een gelijke tussenstand was de partij van Guido de Romph tegen Karin Pruijssers beslissend. Het bleek in verschillende aspecten een déjá vu partij. Enkele maanden gelden speelde zij beiden in competitieverband al tegen elkaar en die partij eindigde na een bloedstollend en tijdnoodgevecht in remise. Dat scenario herhaalde zich. Opnieuw speelden ze een zenuwslopend tijdnoodduel en wederom bleek er geen winnaar. Met een eeuwig schaakcombinatie eindigde de partij abrupt in remise. Daarmee is de 4 – 4 eindstand verklaard.

Met nog twee wedstrijden te spelen zien de Epenaren hun riante 3 punten voorsprong op de overige teams slinken. De kampioenkansen zijn niet verminderd, maar de competitie in de poule 1C is wel spannender geworden. De volgende wedstrijd in maart tegen ASV3 uit Arnhem wordt waarschijnlijk beslissend voor het kampioenschap.

De individuele uitslagen:

Oscar Adams – Luuk de Ruijter 0 – 1
Henk Pruijssers – Sander Wissink 0 – 1
Karin Pruijssers – Guido de Romph 0,5 – 0,5
Bert Ekkelboom – Dries Elskamp 0,5 – 0,5
René Schaafsma – Henk Abels 0,5 – 0,5
Erik Buitenhuis – Dirk van der Maarel 1 – 0
Raymond Jacobsen – Rein Schuring 1 – 0
Eelco Adams – David Hovannesian 0,5 – 0,5

 

De stand na 5 ronden:

Team MP BP 1 2 3 4 5 6 7 8
9 26.5 6 5 5 4
2. O&O 1
6 19.5 2 4 4 5
3. ASV 3
5 20.5 4 2
5 20 3 4 5
4 19 3
4 19 3
4 18 6
3 17.5 4 3

Laat een reactie achter