Stefan Colijn viert schaakwinst in Epe

Zeco Ugljanin uit Heerde (rechts) in gevecht tegen Cor Petersen. Zeco zou de tweede groep winnen met 6 uit 7 partijen. (foto's Harry Logtenberg)

Zeco Ugljanin uit Heerde (rechts) in gevecht tegen Cor Petersen. Zeco zou de tweede groep winnen met 6 uit 7 partijen. (foto’s Harry Logtenberg)

002

003

 

2017rapid2 20175rapid   Geen carnaval voor Stefan Colijn uit het Brabantse Roosendaal, maar wel de eerste prijs bij het rapidtoernooi van De Zeven Pionnen in Epe. De rechtenstudent uit Brabant verloor zaterdag 25 februari slechts één partij en won met een punt voorsprong op Johnny Paans uit Deventer, Fokke Jonkman uit Kuinre en Caspar Wouters uit Apeldoorn met elk 5 punten.

In het Eper kulturhus verzamelden zich 84 schakers, waaronder opmerkelijk veel heel jonge spelers en speelsters. Dat die hele jonge schakers tegen ervaren senioren bepaald niets kansloos zijn bewees onder meer Lauri Maris uit Winterswijk met een derde plaats in groep 3 en Jesse van der Worp van Denk en Zet uit Hattem die zelfs als eerste eindigde in groep 3. Daartussen nestelde zich Paul Andriciuc.

De Eper successen lagen in de tweede groep. Zeco Ugljanin won deze groep vrij afgetekend met 6 punten uit 7 partijen en Herbert Tessemaker uit Oene greep de derde plaats. Cor Petersen uit Putten werd tweede.

Met 84 deelnemers was het 22e rapidtoernooi van De Zeven Pionnen opnieuw heel goed bezet. Kennelijk waren er dit weekeinde met het begin van het carnaval niet heel veel schaaktoernooien. De deelnemers kwamen ditmaal uit bijna alle delen van het land. Die speelden onder leiding van Harry Logtenberg en Marcel Rodewijk in de Jumbozaal zeven ronden met voor elke speler 20 minuten bedenktijd. In de meeste groepen bleef het tot de laatste partij spannend. De allerjongsten die het edele spel eigenlijk nog goed moeten leren schaakten in de Prinszaal met Rein Schuring en Helmig van der V2017rapid9egt als goede begeleiders.

 

001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De jeugdgroep onder leiding van Rein Schuring (achtergrond) en Helmig van der Vegt in de Prinszaal.

De jeugdgroep onder leiding van Rein Schuring (achtergrond) en Helmig van der Vegt in de Prinszaal.

2017rapid11

1 Comment

Laat een reactie achter