Sterke bezetting 18e rapidtoernooi

De achttiende editie van het jaarlijkse rapidschaaktoernooi in Epe kent niet alleen een goede bezetting maar ook een sterk deelnemersveld. Tenminste 64 schakers uit de wijde regio strijden aanstaande zaterdag in kulturhus Eper Gemeentewoning om de eer en de prijzen.

Vooral in de eerste groep neemt een heel aantal sterke schakers aan het treffen van schaakvereniging De Zeven Pionnen deel. Onder hen bevindt zich ook de kampioen van vorig jaar Luuk de Ruijter uit Heerde. Hij krijgt concurrentie van onder meer veel oud-leden van de Eper schaakvereniging zoals Hans van der Vegt en Hendrik Palm, spelers die het in zich hebben het toernooi te winnen.

Met 64 deelnemers is de organisatie dik tevreden. Die schakers zijn op basis van speelsterkte verdeeld over drie groepen. Tevens is er een jeugdgroep. Zij spelen zeven ronden met voor iedere speler een bedenktijd van twintig minuten. De prijzen zijn in natura. Gezelligheid heeft altijd centraal gestaan bij het toernooi in Epe.

Het toernooi begint om 10.00 uur en eindigt omstreeks 16.30 uur. Belangstellenden zijn welkom. Wedstrijdleider is Helmig van der Vegt, telefoon 0578-614615.

Laat een reactie achter