Vedder wint rapidtoernooi in Epe

Jesse van der Worp uit Hattem (rechts) won de tweede groep, maar moest in de laatste ronde de enige nederlaag slikken tegen Karin Pruijssers (links) uit Apeldoorn. (foto's Andries Elskamp)

Jesse van der Worp uit Hattem (rechts) won de tweede groep, maar moest in de laatste ronde de enige nederlaag slikken tegen Karin Pruijssers (links) uit Apeldoorn.
(foto’s Andries Elskamp)

 

Overzicht van de jeugdgroep die in de ds. Prinszaal onder leiding van Rein Schuring en Helmig van der Vegt zaterdag onder toeziend oog van veel vaders en moeders de hele dag schaakten.

Overzicht van de jeugdgroep die in de ds. Prinszaal onder leiding van Rein Schuring en Helmig van der Vegt zaterdag onder toeziend oog van veel vaders en moeders de hele dag schaakten.

 

2018rapidharryensander

001002003

Tiggelaar uit Hasselt (rechts) in niet geheel typische schaakhouding, maar het is de laatste ronde en hij heeft de derde groep al gewonnen.

Tiggelaar uit Hasselt (rechts) in niet geheel typische schaakhouding, maar het is de laatste ronde en hij heeft de derde groep al gewonnen.

Daan Wieringa uit Epe mag de derde prijs bij de jeugd in onyvangst nemen.

Daan Wieringa uit Epe mag de derde prijs bij de jeugd in ontvangst nemen.

Richard Vedder uit Nijkerk heeft voor de tweede maal het rapidschaaktoernooi van De Zeven Pionnen op zijn naam geschreven. Een heel goede tweede werd Sander Wissink uit Epe en kampioen bij de organiserende Eper schaakclub. Met enig geluk won Vedder het onderlinge duel van Wissink. Deze uitslag bleek later beslissend. Vedder won het toernooi drie jaar geleden ook al. Derde in de eerste groep met de sterkste schakers werd Tobias de Vries uit Apeldoorn.

Met tachtig deelnemers, verdeeld over vier sterktegroepen, was de 23 editie van het jaarlijkse toernooi opnieuw goed bezet. De organisatie prijst zich gelukkig dat dit maal opnieuw een aantal vrouwen mee schaakten. Bij de jeugdgroep (stap1 en stap2) is dat overigens een heel normaal verschijnsel. Bij de jongsten is schaken bij meisjes net zo populair als bij de jongens. Menno Kramp uit Voorst won bij de jeugd, voor Sep Koopman uit Zwolle, Daan Wieringa uit Epe en Jannes Flier uit Oldebroek.

Opmerkelijk is de winst in de groepen twee en drie door twee sterkte   junioren. Jesse van der Worp uit Hattem (12 jaar) won de bepaald niet zwakke tweede groep. Hij verloor alleen van Karin Pruijssers uit  Apeldoorn, die net achter Jesse en Fabian de Vries uit Apeldoorn derde werd. In groep 3 eindigde de 11-jarige Joas Tiggelaar uit Hasselt als eerste voor Koen Sloof uit Kampen.

Het toernooi zelf verliep onder leiding van Harry Logtenberg en Marcel Rodewijk op rolletjes. Deelnemers speelden zeven ronden met voor ieder een bedenktijd van 20 minuten per partij. Naast drie hoofdprijzen voor de groepswinnaars mocht iedereen een prijs in natura mee naar huis nemen.

Uitslagen bij de jeugd, groep 1:

 1. Menno Kramp 3 punten
 2. Sep Koopman 1,5 punten
 3. Daan Wieringa 1,5 punten
 4. Jannes Flier 0 punten

Groep 2:

 1. Mirthe Bakker 2,5 punten
 2. Huub Pfrommer 2 punten
 3. en 4. Nout Pfrommer en Linn Hartman 1 punt

Groep 3:

 1. Gabriel 2,5 punten
 2. Semi Aldemir 2 punten
 3. Cato Flier 1 punt
 4. Amber Wagenaar 0,5 punt

Groep 4:

 1. David Kootstra 3 punten
 2. Hugo de Wit 2 punten
 3. Emanuela Kootstra 1 punt
 4. Rowan Wolters 0 punt

1 Comment

Laat een reactie achter